Tandregulering

Lotus Dental – din tandlægeklinik i Aalborg og Terndrup.

Nettotand og Terndrup Tandlæge Center skifter navn til Lotus Dental – ellers er alt, som du kender det.

Eksperter i tandregulering

Forskellige behov og behandlingstyper

Voksne ønsker som regel tandregulering af kosmetiske årsager. Hvis biddet fungerer fint, men fortænderne står skævt, kan problemet som regel løses med simple midler og på kort tid.

Har du i forvejen en retentionsbøjle eller andet apparatur, som du fik, da du var barn, tilbyder vi kontrol og vedligeholdelse af disse.

Har du som voksen problemer med dit bid og kæber, er situationen mere kompliceret. Forløbet kan tage længere tid og indebærer forskellige form for behandling. Vi giver rådgivning på et højt professionelt niveau omkring bidproblemer og bidrekonstruktion.

Certificeret i tandregulering

Vi er certificeret og har flere års erfaring i tandregulering med aftagelige skinner. Vi samarbejder på tværtfagligt i hele teamet og kombinerer tandregulering med andre behandlinger, som f.eks. implantater, bidrekonstruktion, tandblegning.Vores mål er at kreere det flotte smil, du ønsker!

Hvad koster tandregulering?

Priser for tandregulering afhænger af mange ting. Der er forskel, om du vælger at få behandlet en eller begge kæber. Prisen er også afhængig af behandlingens kompleksitet.

For at give dig den nøjagtige pris, skal du komme på klinikken til en indledende undersøgelse.

Priser på tandregulering

Inmann Aligner
1 kæbe 15000
2 kæber 25000
Clear Aligner
1 kæbe 25000
2 kæber 45000
Holdebøjler (retention)
1 kæbe 2500
2 kæber 4500
Retentionsskinne (vacuum presset) 2000
Reparation
Reparation af retentionsbøjle 443,60

Priser er i danske kroner.

Bøjler

Vi tilbyder behandling med Inmann Aligner og Clear Smile Aligner.

Hos Lotus Dental retter vi mindre tandstillingsfejl med ny unik metode.

Metoden hedder Inmann Aligner og giver mulighed for at rette kosmetiske fejl hos voksne patienter på kort tid. Systemet er udviklet og afprøvet i USA og har fået stor succes i England. Tandlæge Tanja Hughes er i 2010 certificeret til at bruge systemet hos Lotus Dental. Vi har særdeles gode erfaringer med denne behandling.

Fordele med Inmann Aligner i forhold til traditionel tandregulering:

 • Voksne kan også behandles.
 • Kort behandlingstid på 6 til 16 uger.
 • Kun én aftagelig skinne.
 • Nem at bruge.
 • Hurtig tilvænning.
 • Billigere end togskinner.

Få en konsultation, hvor vi fortæller dig om behandlingen og vurderer om den passer til dine tænder.

Ring og spørg os om priser og muligheder!

Denne type tandregulering tilbyges voksne, som ikke ønsker at gå med togskinner. Behandlingen er baseret på moderne teknologi, hvor tandbevægelserne bliver på forhånd beregnet af et computerprogram. Bøjlerne består af en række af aftagelige skinner, som skiftes ud hver 2.uge. Skinnerne er gennemsigtige og næsten usynlige. Metoden kan bruges til retning af næsten alle kosmetiske tandstillingsfejl.

Fordele med Clear Smile Aligner:

 • Usynlig, påvirker næsten ikke taleevnen.
 • Er nem at bruge
 • Aftagelig skinne, som er nem at holde ren
 • Kortere besøg hos tandlægen. Skinnerne kræver ikke justeringer.
 • Virtuelt resultat kan ses inden behandlingen påbegyndes.

Overvejer du behandling med Clear Smile Aligner. Ring til klinikken, og få en konsultation, hvor du kan høre om behandlingen.

Behandlingsforløb

Behandlinges varighed er afhængig af dennes kompleksitet og kan variere fra nogle få uger til adskillige måneder/år. Uanset hvad, er behandlingen overskuelig og består af 4 trin.

1. Undersøgelse

Ved den første indledende samtale med tandlægen bliver dit bid undersøgt. Vi snakker om dine ønsker og forventninger og finder frem til et behandlingsforeslag.

2. Behandlingsplanlægning

Accepterer du behandlingsforeslaget, går vi videre til udarbejdelse af behandlingsplan. Der bliver taget en række af fotos, røntgenbilleder samt aftryk af dine tænder. Udefra disse materialer laver tandlægen den nøjagtige behandlingsplan, som passer til dine tænder.

3. Behandling

Du få din bøjle og bliver instrueret i dennes brug. Behandlingen kan strække sig fra nogle uger til adskillige måneder, hvor du bliver kontrolleret hver 4. til 6. uge.

4. Stabilisering

Når den aktive behandling er afsluttet, skal dine tænder stabiliseres. Det sker som regel ved pålimning af et stykke af metaltråd (retainer) bagpå tænderne. I visse tilfælde er det også nødvendigt med en gennemsigtig skinne til overmunden, som man bruger om natten. Stabiliseringen er meget vigtig for bevaring af slutresultatet. Vedligeholdelsesforløbet efter afsluttet behandling hos børn er individuelt tilpasset til hver behandling og kan strække sig fra et år til livslang. Hos voksne er retentionen livslang. Der gives ingen garanti på behandlingen, hvis retentionen fravælges.